A la residència, l’elaboració de panellets ha estat tot un èxit els hem preparat de diferents sabors: pinyons, coco, ametlla i codony.
L’activitat ha començat amb una breu introducció sobre la tradició dels panellets, explicant el seu significat durant la festivitat de Tots Sants. Després, els residents es van posar fil a l’agulla, formant les boletes.
Els panellets de pinyons van ser els més sol·licitats, mentre que el de coco va sorprendre molts amb el seu sabor dolç i suau. Els panellets d’ametlla i codony també van tenir el seu moment de glòria, convertint-se en un delit per als paladars més tradicionals.
Al final del dia, tothom va poder gaudir de les seves creacions en un berenar comunitari, celebrant no només la gastronomia, sinó també l’esperit de convivència i alegria que caracteritza la residència. Aquesta activitat es repetirà el proper any, prometent encara més diversió i deliciosos panellets.
Avui hem organitzat avui una deliciosa activitat de tast de formatges i most, dissenyada per promoure la socialització i el gaudi dels sentits entre els residents. L’esdeveniment ha comptat amb una selecció variada de formatges: fresc, brie, curat i crema, acompanyats d’un most dolç i afruitat.
Els residents, amb el suport del personal de la residència, han pogut gaudir d’un matí ple de sabor i records, amb explicacions sobre les característiques de cada formatge i les seves millors combinacions. “És una activitat que ens permet gaudir de nous sabors i compartir moments junts”.
Els residents han acabat la jornada amb somriures i el desig de repetir l’experiència aviat, convertint el tast de formatges i most en una nova tradició.
Aquest divendres en motiu del dia Mundial de l’Alzheimer, hem fet l’arbre dels “meus records”, en ell hem penjat tots aquells moments que recordem i que hem volgut compartir.
Avui dimarts hem celebrat el dia Mundial del Medi Ambient amb una activitat titulada “l’arbre de la vida”.
Des de la residència l’activitat que hem dut a terme és el trasplant d’un arbre. Concretament un cirerer. Han estat les mateixes persones que hi viuen qui ho han fet, tot agafant un test més gran i emplenant-lo de terra i l’han regat.
Hem escollit aquesta activitat perquè és una manera de fer visible la importància que tenen els arbres per a tots els éssers vius i també pel planeta. També hem aprofitat per parlar sobre el cirerer, quin és l’origen, la seva morfologia, l’ecologia, la producció de la fruita, entre d’altres.
Finalment, hem acabat la sessió escoltant una cançó d’en Joan Manuel Serrat, “cirerer florit” en honor a ell.
Un any més, a la Diada de Corpus, els carrers de la Garriga s’han omplert de colors amb les catifes de flors creades per entitats, escoles i veïnats.
Una trentena de catifes de flors han engalanat els carrers del centre. Les escales de l’església i la façana de l’ajuntament, així com quatre altars: un d’ells a la plaça de de les Oliveres organitzat per la residència i on s’ha mostrat la catifa que els últims mesos hem estat creant per aquest dia tant especial.
Enguany, hem representat l’any Internacional dels Camèlids. Ha estat elaborada per persones residents però també amb la col·laboració d’alumnes de l’Institut Blancafort.
Avui dia de Sant Jordi, hem celebrat la festa més especial de Catalunya amb els voluntaris més joves de la Garriga: els alumnes de 3r de la ESO de l’Institut Manuel Blancafort de la Garriga. En Gael, l’Adrià, la Berta, la Laia, la Wessa, la Desireé, la Júlia, i uns quants més eren acompanyats de les seves professores, la Llum i l’ Àngela. Tots plegats hem sortit al carrer amb alguns familiars dels nostres residents, els professionals del centre i les Germanes Teresa i Rocío. Hem passejat fins a la Plaça de l’Ajuntament on hi havia un espectacle musical, i després hem gaudit de les parades de roses i llibres del carrer Banys. A la plaça Can Dachs hem tornat a parar i allà hem fet unes fotos per poder recordar aquesta Diada.
Els alumnes de 3r de la ESO de l’Institut Blancafort de la Garriga cursen l’ assignatura de Serveis Comunitaris. Per tal de poder assolir els objectius d’aquesta matèria la coordinació de l’institut es va posar en contacte amb la Direcció de la residència. Al llarg del segon i tercer trimestre han estat venint en grups de dos, tres o quatre alumnes, dues tardes a la setmana, participant en les activitats programades del centre.
La relació intergeneracional ha estat viscuda de forma positiva tant per als residents com per als joves durant aquestes setmanes.
Per acabar aquest mes de març, hem fet un taller de cuina. Aprofitant que és Setmana Santa hem escollit fer “torrijas” al forn. Primer hem infusionat la llet amb la pell de llimona i taronja, branques de canyella i sucre. Un cop ha començat a bullir ho hem deixat reposar. Mentre fèiem aquest procés hem tallat el pa a rodanxes i l’hem preparat dins de safates per quan tinguéssim la llet infusionada mullar-hi el pa. A continuació les hem posat en unes altres safates preparades per a forn els hem posat sucre i canyella en pols i finalment les hem fornejat.
Aquesta tarda les tastarem per berenar.
Resum de la privadesa
Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.